نورپردازی ساختمان

در گذشته نورپردازی صرفا مختص به مکان های اداری و تجاری و تفریحی و بطور کلی بناهای شاخص بود. در صورتی که امروزه مبحث نورپردازی به قدری گسترش یافته که شامل نورپردازی نمای ساختمان مسکونی – نورپردازی نمای ساختمان تجاری – نورپردازی هتل – نورپردازی محوطه- نورپردازی تالار – نورپردازی رستوران – نورپردازی بانک – نورپردازی مراکز خرید و …. می گردد.
اولین فضای ارتباط دهنده ساختمان با محیط، نمای ساختمان است اما نورپردازی یک ساختمان در شب مسئله حساس‌تری می باشد زیرا یک ساختمان بسیار معمولی با نورپردازی اصولی میتواند به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل شود و یا یک ساختمان بسیار زیبا  با نورپردازی غیر اصولی به منظره ای هول انگیز در نمای شب .
اولین نکته در نورپردازی توجه به رنگ و شدت نورها می باشد. مسئله دیگر اینست که نورها نباید به داخل ساختمان بیایند زیرا باعث رنجش ساکنین  آپارتمان می‌شوند و اما نکته دیگر آنست که منبع نور نباید جز در موارد خاص دیده شود. نورپردازی باید هدفمند باشد و باعث زیبایی هر چه بیشتر بنا شود هماهنگی رنگ نورها با رنگ متریال‌های انتخاب شده، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید در هنگام برنامه‌ریزی برای نورپردازی به آن توجه کرد، همچنین به این نکته نیز باید توجه کرد که کدام جنبه معماری بایستی مورد تاکید قرار گیرد یکی دیگر از ضوابط در مورد طراحی نورپردازی نمای ساختمان در مورد هماهنگی با محیط اطراف و آرایش دیواره های صاف و یکدست در تناسب با ابنیه مجاور می باشد.
نوشتن نظرات و دیدگاه ها
بازگشت به بالا